Kaken keittiö | Eero Vottonen | 3.10.2016

Sorsaa ja vihanneksia padassa

Kuvaajan nimi

Kaken keittiössä syvennytään tällä kertaa siivekkäiden maailmaan. Mestarikokki Eero Vottonen kertoo, miten valmistetaan syysiltoihin täydellisesti sopivaa patasorsaa.

”Yksi miellyttävämpiä muistoja lapsuudestani oli syksyiset hirvestys- ja linnustusretket isäni ja enoni kanssa. Päädyin tällä kertaa valitsemaan reseptiini sorsaa koska sitä ei mielestäni käytetä tarpeeksi keittiössämme. Resepti on valtavan helppo toteuttaa ja sitä nauttii mielellään syysiltana punaviinilasin kera. Ohje pohjautuu klassiseen patasorsa-reseptiin. Olen vain korvannut kermaisen lintukastikkeen haudutusliemellä.”

Sorsaa pataan

Kuva: Eero Vottonen

Sorsaa padassa

2-3 henkilölle

1 kpl putsattu patavalmis sorsa
1 l laadukasta kanalientä
3 kpl laakerinlehti
5 oksaa timjamia
5 kpl mustapippuria
50g voita
Suolaa

Sido sorsa halutessasi. Suolaa sorsa pinnalta ja laita uuniin paahtumaan 180 asteeseen noin 25 minuutin ajaksi. Laita uunivuokaan tai pataan. Lisää liemi ja mausteet. Kypsennä 30 minuuttia 120 asteessa kannen tai folion alla.

Vihannekset

200g kuorittuja perunoita
100g kuorittuja ja pilkottuja porkkanoita
100g kuorittua ja lohkottua sipulia
100g juuriselleriä lohkottuna
100g metsäsieniä ( kantarelli, mustatorvisieni, tatti )
100g mustakaalia

Esivalmistele vihannekset sorsan kypsyessä. Vihanneksia voi muutella omien mieltymysten mukaan. Lisää juurekset pataan tunnin jälkeen ja ota kansi tai folio pois sekä nosta lämpö 150 asteeseen. Hauduta kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää pilkottu kaali ja sienet joukkoon viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi. Tarkista maku ja mausta suolalla sekä pippurilla tarvittaessa. Nosta sorsa padasta ja leikkaa koivet sekä rinnat irti. Tarjoile liemessä kypsyneiden juuresten kera. Tarjoa halutessasi makeaa puolukkasurvosta lisukkeena.