Kaken keittiö | Eero Vottonen | 27.2.2017

Sunnuntaiherkuttelua: briossi savulohella ja munakokkelilla

Kaukokiidon yhteistyökumppani kokki Eero Vottonen tiimeineen tuli kuudenneksi tammikuussa Ranskassa järjestetyissä kokkien Bocuse d’Or -maailmanmestaruuskilpailuissa. Finaalissa kisasi yhteensä 24 maata. Palkintosijoille ylsivät USA, Norja ja Islanti. Millaisin miettein Eero muistelee kisaa? Lisäksi Eero jakaa meille herkullisen ja monikäyttöisen reseptin: paahdettua briossia, munakokkelia ja savulohta.

”Kisasta jäi erittäin positiiviset muistot. Oma suoritus oli pitkälti sellainen, jota oltiin harjoiteltu. Ainoa asia, joka ei tyydyttänyt, oli lopputulos. Itse tapahtuma on uskomattoman hieno kokemus ja tulee pysymään muistoissa pitkään. Parasta oli uusiin ihmisiin tutustuminen ja kontaktien solmiminen. Kilpailun mieleenpainuvin hetki oli ehdottomasti se, kun lihavati lähti keittiöstä. Siihen hetkeen kulminoitui melkein kahden vuoden työ, ja tunne oli sen mukainen.

Oma tulevaisuus näyttää mielenkiintoiselta. Kevät kuluu tehdessä tapahtumia Suomessa ja maailmalla, ja kesällä haluan hieman lomailla. Syksyllä on mahdollisesti alkamassa uusi projekti, mutta kerron siitä myöhemmin lisää.

Helmikuun reseptiksi halusin valita jotain helppoa ja monikäyttöistä. Tämä resepti sopii hyvin aamupalalle, brunssille tai lounaaksi. Ehdottomasti oma suosikkini, jota on tullut kokattua usein sunnuntaisin! Omasta mielestäni tämä kokonaisuus on loistava.”

Paahdettua briossia, munakokkelia ja savulohta neljälle

eero vottonen resepti

2 kpl briossisämpylöitä
Leikkaa sämpylät halki ja paahda leikkuupinta pannulla kauniin ruskeaksi. Voit käyttää myös paahtoleipää tai maalaisleipäsiivuja briossin sijasta.

Munakokkeli
5 kpl luomukananmunia
0,5 dl täysmaitoa
50 g voita
30 g creme fraichea
suolaa, mustapippuria

Sulata voi ja maito kattilassa. Riko munat kattilaan, lisää voi-maitoseos joukkoon ja lämmitä seosta kokoajan sekoittaen, kunnes rakenne on puuromaista. Lisää joukkoon kylmä creme fraiche, ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi munakokkelia runsaasti paahdetun briossin päälle.

Lisäksi: laadukasta kylmäsavulohta, tilliä ja taimenen mätiä.