Tie menestykseen | Jussi Vento | 22.6.2016

Keittiössä päivin öin – Eero Vottonen

Me suomalaiset olemme tunnetusti hieman vaatimattomia. Emme aina osaa ottaa vastaan kiitosta hyvin tehdystä työstä, vaikka meidän pitäisi. Olemme kuulemma nöyrää kansaa. Mutta, joukossamme on kuitenkin ihmisiä, jotka antavat kaikkensa unelmiensa eteen.

Meitä ei kuulemma myöskään arvosteta kun puhutaan ruokakulttuurista. Mutta onko asia oikeasti näin? Päinvastoin, kun puhutaan suomalaisesta keittiöstä meillä ei todellakaan ole mitään hävettävää.

Mikä yhdistää suomalaista kokkia Eero Vottosta ja Kaukokiitoa? Ainakin nämä kaksi asiaa: yrittäjähenkinen asenne ja aito ylpeys omasta työstä.

Eero Vottonen tavoittelee maailman parhaan kokin titteliä kuuluisassa Bocuse d’Or -kilpailussa Ranskassa. Maailman parhaat kokit ottavat toisistaan mittaa intensiivisessä kilpailussa, johon valmistauminen vaatii hikeä, verta ja kyyneliä. Vottonen harjoittelee kilpailua varten aamusta iltaan, joka päivä.

Tulemme seuraamaan Eeron matkaa kohti menestystä ja kohti Bocuse d’Or -kilpailua. Nyt Eero kertoo meille miksi ja miten hänestä tuli kokki.

Seuraa Eeron upeita annoksia hänen Instagram-tilillään.