Asiakkaat | Päivi Kaijula | 17.8.2023

Niemen Tehtaat panostaa tuotteidensa pakkaamiseen

Tänä vuonna 125 vuotta täyttävä sastamalalainen Niemen Tehtaat valmistaa huonekaluja koteihin, julkitiloihin ja meriteollisuuteen. Yritys panostaa tuotteidensa pakkaamiseen, jolla on suuri merkitys niiden kuljettamisessa turvallisesti ja ehjänä perille.

Sastamalan kaupungissa sijaitseva Niemen Tehtaat on Suomen vanhin huonekaluvalmistaja. Vuonna 1898 perustettu perheyritys valmistaa kalusteita, jotka ovat tulleet monille tutuiksi esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja kotiemme sisustuksissa. Yrityksen filosofiana on valmistaa modernin tyylikkäitä, kestäviä ja käytännöllisiä kalusteita. Kukapa meistä ei olisi joskus istunut ihanalla Klassikko-pinnatuolilla tai nukkunut päiväuniaan päiväkodin kaappivuoteessa!

Niemen Tehtaiden markkinointipäällikkö Laura Tyni-Järvelä ja Kuljetusliike Finskan Timo Finska tehtaan näyttelytilassa

Niemen tehtaiden kodinkalusteet ovat monille tuttuja, kuten esimerkiksi perinteikäs ja samalla moderni Klassikko-pinnatuoli. Niemen Tehtaiden markkinointipäällikkö Laura Tyni-Järvelä ja Kuljetusliike Finskan Timo Finska istahtavat hetkeksi ruokailuryhmän ääreen tehtaan näyttelytilassa.

Kaukokiito kuljettaa tuotteet tehtaalta asiakkaille

Tyylikkäät ja taidolla tehdyt tuotteet ansaitsevat arvoisensa kuljetuksen tehtaalta asiakkaille – ja siksi Niemen Tehtaat ovat valinneet kuljetusten yhteistyökumppaniksi Kaukokiidon. Niin ikään sastamalalaisen Kuljetusliike Finskan operoimat Kaukokiito-autot käyvät päivittäin tehtaalla noutamassa lähetyksiä.

– Tuotteitamme lähtee päivittäin tehtaaltamme Kaukokiidon kuljettamana. Ne löytävät tiensä niin jälleenmyyjille, meriteollisuuteen kuin verkkokaupastamme tuotteita hankkineille kuluttajille, kertoo Niemen Tehtaiden markkinointipäällikkö Laura Tyni-Järvelä.

Kaukokiito kuljettaa vuosittain toista tuhatta kuljetusta Niemen Tehtailta asiakkaille. Isommat määrät kuljetetaan suoraan tehtaalta asiakkaalle.

– Pienempien kuljetusmäärien kanssa meillä on tukena valtakunnallinen Kaukokiito-verkosto. Käytännössä siis noudamme tuotteet tehtaalta ja ne kuljetetaan runkolinjojamme pitkin vastaanottajaa lähimpään terminaaliin, josta ne sitten jaellaan asiakkaalle, kertoo Timo Finska.

Esimerkillinen pakkaaminen suojaa tuotetta kuljetuksen aikana

Niemen Tehtaat pakkaavat tuotteensa erityisen hyvin, mikä suojaa niitä kuljetuksen aikana. Tiiviisti ja tasaisesti lavalle sijoitetut tuotteet suojataan muovein ja kiinnitetään lavaan vantein. Vannekiinnityksen alle laitetaan pahvia tai vaneripala, jottei vanne jätä arvokkaaseen tuotteeseen jälkiä. Lisäksi matkaan lähtevään tuotteeseen laitetaan kulmasuojaus.

– Niemen tehtailla on hieno tapa jättää näkyviin helposti rikkoutuvia kohtia kuten vaikkapa peilejä. Kun ne ovat näkyvillä, se on signaali meille kuljetuksissa, että tuotetta käsitellään erityisen huolella, kehuu Timo Finska.

Lähetysten asianmukainen pakkaaminen helpottaakin niiden käsittelyä, vähentää kuljetusvahingon riskiä ja parantaa kuljettajan työturvallisuutta. Tuotteita saatetaan nostaa, siirtää ja laskea montakin kertaa kuljetuksen aikana, kun se kulkee terminaalista toiseen ja lopulta vastaanottajan luo. Lisäksi tiukka vannekiinnitys takaa sen, ettei tuote keikahda lavalta. Tällä tavoin varmistetaan, että arvokkaat tuotteet myös saapuvat ehjänä vastaanottajalleen.

Niemen tehtaan lähettämön laiturilla

Niemen Tehtaiden lähtevän tavaran laiturilla lähettämötyöntekijä Jussi Viitamäki, markkinointipäällikkö Laura Tyni-Järvelä, Kuljetusliike Finskan toimitusjohtaja Timo Finska ja Niemen Tehtaiden toimitusjohtaja Panu Niemi käyvät läpi yhteistyökuvioita.

Niemen Tehtaat:

  • Vuonna 1898 perustettu perheyritys toimii nyt jo neljännessä polvessa.
  • Tuotantolaitokset Sastamalassa ja Suodenniemellä.
  • Liiketoimintaa kolmen brändin alla: Niemen Tehtaat (projektiliiketoiminta ja meriteollisuus), Niemi Design (kuluttajaliiketoiminta verkossa), By Niemi (jälleenmyynti huonekaluketjuille ja -liikkeille).
  • Yritysryhmään kuuluvat myös Vietnamissa kesäkalusteita valmistava tehdas Niemi Vietnam (per. 2007) sekä Virossa sohvia ja muita verhoiltuja kalusteita valmistava sohvatehdas Niemi Sofa (per. 2014).
  • Liikevaihto 8,8 miljoonaa (2022)
  • Työntekijöitä noin 50.
  • Tutustu Niemen Tehtaisiin: niementehtaat.fi
    Tee ostoksia Niemi Design verkkokaupassa: niemidesign.fi