Ajankohtaista | Tuuli Mäkelä | 2.4.2020

Uusi Kaukokiito-terminaali aukeaa Joutsenoon

Erik Suolahti

Kuljetusliike Y. Auramaa Oy:n uusi Joutsenon terminaali valtatie 6:n varrella on viiden miljoonan euron investointi, joka mahdollistaa entistä tehokkaamman lähetysten käsittelyn. Toiminta terminaalissa alkaa 6.4.2020.

Joutsenon Lampikankaalle kohonneessa terminaalissa on lämmintä terminaalitilaa 3000 m², josta 1000 m² on erotettu varastointitilaksi. Lisäksi pihassa seisoo 1600 m²:n PVC-halli. Lastauslaitureita on kaikkiaan 17, ja tontti on lähes seitsemän hehtaarin kokoinen. Terminaalia valaisevat energiatehokkaat LED-valot, joiden alla käsitellään maanteitse kulkevan rahdin lisäksi myös lentorahtia.

– Kuljetus- ja varastointipalvelut räätälöidään aina asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Tilamme soveltuvat lähes minkä tahansa kappaletavaran varastointiin kuivista elintarvikkeista autonrenkaisiin, kertoo Kuljetusliike Y. Auramaan Itä-Suomen aluejohtaja Erik Suolahti.

Joutsenon terminaali työllistää kuusi henkilöä myynti-, ajoesimies- ja terminaalitehtävissä sekä parikymmentä kuljettajaa, jotka vastaavat lähialueen nouto- ja jakeluliikenteestä. Vuositasolla terminaalin kautta kulkee noin 110 000 lähetystä.

Mukana rakentamassa tulevaisuuden kasvua

Kuljetusliike Y. Auramaa Oy

Kuljetusliike Y. Auramaa Oy työllistää noin 450 henkilöä ja liikennöi 320 yksikön voimin. Auramaan linjaverkosto yltää idässä Lappeenrantaan, mistä se kaartaa kattamaan koko Lounais-Suomen ja Pohjanmaan rannikon.

Joutsenon terminaalin rakennusprojekti alkoi kesällä 2019, mutta ajatus oli ehtinyt kypsyä paljon pidempään.

– Alueelta ei tahtonut löytyä uudelle terminaalille sopivaa tonttia. Kävimme katsomassa nykyistä ensimmäisen kerran jo kuusi vuotta sitten, mutta silloin se oli vielä varattu ja alueelle kaavoitettu useampi tontti. Varaus kuitenkin poistui ja kaavamuutoksella saimme tästä tarpeisiimme sopivan, Suolahti kertaa.

Kuljetusliike siirtää toimintansa Joutsenoon Lappeenrannan Lapvedeltä, jossa se on ollut vuokralla 17 vuotta. Tila oli käymässä pieneksi, joten isommalle terminaalille oli selkeä tarve. Uusi, kaksi kertaa suurempi terminaali mahdollistaa lähetyksille aiempaa väljemmät käsittelytilat, mikä parantaa tavaravirtojen läpimenoaikaa ja sesonkiaikojen toimitusvarmuutta entisestään.

– Uusi terminaali on meidän oma, ja se sijaitsee keskeisellä paikalla Lappeenrannan ja Imatran välissä. Sijainti tehostaa lähikuntien nouto- ja jakelutoimituksia. Lisäksi terminaali- ja pihatilaa on kasvatettu merkittävästi, jotta voimme tukea alueen tulevaisuuden kasvua, toteaa Kuljetusliike Y. Auramaan myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Auramaa.

Kuljetusliike Y. Auramaa Oy on vuonna 1929 perustettu kuljetusliike ja perheyritys, joka on yksi Kaukokiito-ketjun liikennöitsijöistä. Viime vuosina on tehty paljon investointeja koko ketjun tasolla, kun Kaukokiito-liikennöitsijät ovat panostaneet toiminnan kehittämiseen. Auramaa-yhtiöiden seuraava iso panostus kohdistuu yhtiön kotikuntaan Euraan, jonne rakennetaan uusi huoltokorjaamo.

Terminaalin yhteystietoihin pääset täältä.