Ajankohtaista | | 13.8.2021

Kaukokiito ja Suomen Paralympiakomitea tekevät yhteistyötä

Kaukokiito kuljettaa Paralympiakomitean hallinnoiman soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIAn välinelähetykset asiakkaille ympäri Suomen. Tästä yhteistyöstä on hyötynyt moni paralympiakisoissa Suomea edustava urheilijakin. Paralympialaiset alkavat 24.8.2021.

Suomen Paralympiakomitea on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille. Komitea kehittää ja koordinoi suomalaista vammaisurheilua ja -liikuntaa kaikenikäisille aina harrastamisesta huippu-urheiluun saakka. Kaukokiito toimii Suomen Paralympiakomitean virallisena palvelukumppanina kaudella 2021–2022.

Paralympiakomitean hallinnoima SOLIA vuokraa Kaukokiidon kuljettamia liikunnan ja urheilun apuvälineitä ilman vamma-, diagnoosi- tai järjestörajoja. SOLIAlla on Suomessa viisi toimintayksikköä, mutta apuvälineet ovat käytössä asiakkailla ympäri maan. Apuvälineiden ostaminen voi olla käyttäjälle iso investointi, ja vuokraaminen on monelle ainoa keino saada haluttu väline.

Kaukokiito toimittaa apuvälineet käyttäjän kotiovelle

– Erinäisten muutosten takia asiakkaidemme on viimeisen vuoden ajan täytynyt noutaa välineet toimintayksiköistämme. Kun samalla koronapandemia on muutenkin vaikeuttanut erityisryhmiin kuuluvien ihmisten liikunnan harrastamista, oli tärkeää saada välineasiaan toimiva ratkaisu. Alkanut yhteistyö Kaukokiidon kanssa mahdollistaa sen, että voimme toimittaa tuotteemme käyttäjän kotiovelle, ja tuotteidemme saatavuus on tasalaatuinen Hangosta Utsjoelle saakka. Se on meille ja asiakkaillemme äärimmäisen tärkeää, kiittelee SOLIAn apuvälineneuvoja Jukka Parviainen.

– Liikunta on meidän kaikkien oikeus, ja Kaukokiito haluaa liikuttaa tavaroiden lisäksi myös ihmisiä. Siksi paraurheilun ja liikunnan apuvälineiden saatavuuden mahdollistaminen ympäri Suomen on meille iso asia, sanoo Kaukokiidon markkinoinnin ja asiakaspalvelun johtaja Jarmo Lilja.

SOLIA täytti tänä vuonna 20 vuotta 15.5.2021. Juhlavuoden 2021 yhteisenä tavoitteena on yli 6 000 lainausvuorokautta. Koronavuonna 2020 vuokrausvuorokausia oli 2 367, ja vuonna 2019 niitä oli 5 706.

Konkreettista hyötyä ruohonjuuritasolta alkaen

Suurimmat kuljetetut välineet ovat olleet erityispyöriä, joiden ostaminen olisi käyttäjälle tuhansien eurojen investointi.

– Välineet ovat kalliita, joten vuokraaminen SOLIAn kautta on monille ainoa vaihtoehto. Tämä yhteistyö on mahdollistanut sen, että voimme toimittaa kustannustehokkaasti liikunnan ja urheilun apuvälineet suoraan käyttäjälle kotiin saakka, Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen iloitsee.

Yhteistyön avulla liikutetaan liikunnan apuvälineitä tarvitsevia suomalaisia ensimmäisistä lajikokeiluista alkaen, ja SOLIAn toiminnasta on hyötynyt esimerkiksi tulevissa Tokion paralympiakisoissa Suomea edustava Marjaana Heikkinen, joka tavoittelee mitalia parakeihäänheitossa. Suomen tavoitteena 24.8. – 5.9.2021 pidettävistä paralympialaisista on seitsemän mitalia.

– Olen käyttänyt talvisin yli kymmenen vuoden ajan liikunta- ja oheisharjoittelumuotona hiihto- ja luistelukelkkailua. Aluksi vuokrasin sekä hiihto- että luistelukelkkaa SOLIAlta, nyt viime vuosina enää luistelukelkkaa, kun olen hankkinut hiihtokelkan omaksi. Olen ulkona viihtyvä ihminen ja talvikuukausien ajan ulkona liikkuminen on pyörätuolilla haastavaa. Kelkat ovat olleet etenkin helmi-maaliskuussa ihan ehdottomat sekä aerobisen harjoittelun että ylipäänsä mielekkään ulkoilun näkökulmasta, siilinjärveläinen Heikkinen sanoo.

Tutustu SOLIAn toimintaan.

Lisätiedot:

Jarmo Lilja
Suomen Kaukokiito Oy
Johtaja, markkinointi ja asiakaspalvelu
Puh. +358 10 5102 101
jarmo.lilja@kaukokiito.fi

Timo Mäkynen
Suomen Paralympiakomitea
Kumppanuuspäällikkö
Puh. +358 40 1598 199
timo.makynen@paralympia.fi