Asiakkaat | Katarina Hellström-Peippo | 8.4.2019

TechnoNICOL otti käyttöönsä kokonaisvaltaisen kuljetus- ja varastointipalvelun

Kaukokiidon monipuolinen kuljetus- ja varastointipalvelu sai veden- ja lämmöneritysmateriaaleja valmistavan TechnoNICOLin laajentamaan yhteistyötään Kaukokiidon kanssa. Kuljetus- ja varastointipalvelujen keskittäminen on pienentänyt kustannuksia ja parantanut palvelutasoa.

Kaukokiidon Hämeenlinnan varaston pihalla on kymmenittäin muovitettuja lavoja, joiden kyljessä lukee TechnoNICOL. Lavoilla on bitumikermirullia, jotka odottavat toimitusta rakennustyömaille ja jälleenmyyjille. Rullat kuuluvat TechnoNICOLille, joka on 95:een maahan tuotteitaan toimittava kansainvälinen konserni. Suomeen TechnoNICOL on toimittanut rakennusmateriaaleja noin 20 vuoden ajan. Päätuoteryhmät ovat bitumikermit, kattolaatat, kivivilla sekä XPS/PIR-lämmöneristeet.

Ensimmäiset TechnoNICOLin lavat ilmestyivät Hämeenlinnan varaston pihaan tämän vuoden tammikuussa, kun yhteistyö Kaukokiidon kanssa laajeni pelkästä kuljetussopimuksesta myös varastointipalveluihin. Nyt yritys on luopunut kokonaan omasta varastostaan ja siirtänyt kaiken varastointitoiminnan Kaukokiidon hoidettavaksi. Hämeenlinnan varaston kautta kulkevien tuotteiden koko toimitusketju on nyt Kaukokiidon hallinnoima.

Osa tuotteista menee suoraan tehtailta asiakkaille ja osa kulkee Hämeenlinnan välivaraston kautta. Sesonkiaikana tämä tarkoittaa noin 800 lavan puskurivarastoa Hämeenlinnassa. Eniten Hämeenlinnan varaston kautta kulkee bitumikermejä, joista valtaosa säilytetään ulkotiloissa. Sisätiloissa säilytetään vain noin neljännes heidän tuotteistaan, kuten kivivilla, kattolaatat ja bitumijalosteet.

Kaikki palvelut yhdeltä luukulta

Varaston pihassa

Juha Tuominen ja Lassi Smolander TechnoNICOLilta sekä Niko Kurumaa Kuljetusliike Taipaleelta. Kuljetusliike Taipale hallinnoi Kaukokiidon terminaalia ja varastoa Hämeenlinnassa.

Kaukokiito hoitaa TechnoNICOLin koko kotimaan logistiikan kuljetuksista varastointiin. Yhteistyö on parantanut selvästi palvelutasoa ja vapauttanut resursseja yrityksen ydintehtäviin. Myös palaute asiakkaiden puolelta on ollut yksinomaan positiivista.

– Me tuemme asiakkaan kasvua. He voivat keskittyä ydintoimintaansa eli tuotteiden myyntiin, kun logistiikka ja varastointi on meidän vastuullamme, kertoo Kaukokiidon myyntipäällikkö Niko Kurumaa.

– Tämä vapauttaa omia voimavaroja, sillä suorissa toimituksissa on riittävästi töitä, vakuuttaa myös TechnoNICOLin myynti- ja logistiikkapäällikkö Lassi Smolander.

Oma pienen mittakaavan varastointitoiminta on usein myös epävakaata, sillä sekä varastoitavan että lähtevän tavaran määrä saattaa vaihdella paljonkin.

– Aina oli liian vähän tai liian paljon töitä. Nyt tilaus lähtee samana päivänä matkaan tilausmääristä riippumatta, kertoo TechnoNICOLin Suomen johtaja Juha Tuominen.

Kokonaisvaltainen varastointipalvelu tarjoaa asiakkaalle nimensä mukaisesti koko paketin yhdellä sopimuksella. Kaukokiito kuljettaa tuotteet tehtailta varastolle, suorittaa tarvittaessa keräilyä, pakkaamista ja osoittamista sekä toimittaa tilaukset varastolta eteenpäin. Myös erilaiset räätälöidyt asiakaskohtaiset ratkaisut ovat mahdollisia, joten asiakkaita on nyt mahdollista palvella entistä paremmin.

Sähköinen järjestelmä lisää läpinäkyvyyttä

Kaukokiidon tarjoama varastointipalvelu on monipuolista

Lassi Smolander, Juha Tuominen, Niko Kurumaa ja Ville Räsänen tarkastavat sisävarastoinnissa olevia TechnoNICOLin tuotteita.

TechnoNICOLin tehtäväksi jää täyden palvelun varastoinnissa vain sähköisten tilausten tekeminen Kaukokiidon varastonhallintajärjestelmään, jota ollaan parhaillaan integroimassa asiakkaan omaan järjestelmään. Tämä mahdollistaa varaston saldojen seuraamisen ja pitää toiminnan läpinäkyvänä kaikille osapuolille. Kaukokiidon varastoesimies Ville Räsänen kertoo, että sähköinen varastonhallinta on parantanut merkittävästi varastosaldojen paikkansapitävyyttä ja yleistä toimitusvarmuutta.

– Kaikki toimii täällä viivakoodeilla, ja mobiililaite ilmoittaa heti, jos tilaukseen yritetään liittää väärä tuote. Näin minimoimme virheet keräilyssä, Ville kertoo.

Luotettavan ja läpinäkyvän järjestelmän lisäksi merkitystä on myös varaston fyysisellä sijainnilla. Hämeenlinna sijaitseekin logistisesti erinomaisessa paikassa. Suurin osa TechnoNICOLin tuotteista valmistetaan Venäjällä, mistä ne toimitetaan Hämeenlinnaan ja siitä eteenpäin Kaukokiidolla nopeasti kaikkialle Suomeen.