Ajankohtaista | | 24.5.2022

Yhteinen innostus haasteiden ratkomiseen on yksi menestyksen avaimista

Tavallisesti Jukka Jalonen valmentaa pelaajia, mutta tällä kertaa hän pääsi ohjaamaan neljää osakasliikennöitsijää. Jalosen maajoukkueteesien avulla liikutettiin 24 tonnin rekkaa Kaukokiidon Turun terminaalin pihalla. Kyseessä oli sekä ammatillinen valmennus että markkinointikampanjan kuvaukset.

Päivän aikana Jalonen kävi jokaisen teesinsä läpi liikennöitsijöiden kanssa. Nyt kuljettajan paikalle istahti osakasliikennöitsijämme Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy:n varatoimitusjohtaja Henri Jussila.

Jukka Jalonen:
Kun rakennetaan joukkueen yhteishenkeä niin ykkösasia minun listallani on luottamus. Maajoukkueessa on semmoinen sanonta että “Luottamus ei ole keneltäkään pois”.

Henri Jussila:
Meillä luottamuksen avain on yhteinen innostus eteen tulevien pulmien ratkomiseen sekä avoin ja jatkuva vuorovaikutus ketjun sisällä ja asiakkaidemme kanssa. Käymme aktiivista ja läpinäkyvää keskustelua onnistumisista, haasteista ja epävarmuuksistakin.

Asiakkaiden, ja myös henkilöstön tarpeiden ja odotusten ymmärtäminen vaikuttaa ratkaisevasti menestykseen ja toimintaamme.

Lisäksi tavoitteemme on aktiivisen vuoropuhelun kautta pystyä ymmärtämään entistä paremmin liiketoimintaympäristöömme ja vastuullisuuteen liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia.

Jukka Jalonen:
Jos luottaa itseensä, niin muut luottavat sinuun. Se tekee joukkueesta kokoaan suuremman. Osaatko sanoa, miksi Kaukokiito ketjuna on enemmän kuin osiensa summa?

Henri Jussila:
Mielestäni se johtuu siitä, että meillä on joka kohdassa vahva palveluketju. Kaukokiidolla on yhtenäistetyt prosessit ja työkalut, jotka helpottavat suunnittelua koko yrityksen tasolla ja luovat niin asiakkaidemme kuin henkilöstömme keskuuteen luottamusta ja yhteisymmärrystä.

Asiakkaiden logistiikan hallinnassa on monia kohtaamispisteitä, joissa meillä on mahdollisuus tehdä positiivinen vaikutus. Pyrimme yhtenä rintamana huomioimaan jokaisen tavaravirran vaiheet ja asiakkaiden kaikki tarpeet.

Logistiikan rooli kasvaa vuosi vuodelta merkittävämmäksi, ja samalla kasvavat toimitusten määrät, ajokilometrit sekä ilmastopäästöt. Hiilijalanjäljen pienentäminen on yksi tärkeistä vastuullisuuden osa-alueista.

Olemme tutkineet erilaisia vaihtoehtoja vähäpäästöisiin kuljetuksiin. Meidän näkökulmastamme fossiilisen dieselin vaihtaminen uusiutuvaan vaihtoehtoon sekä kaasu- ja sähköautojen lisääminen ovat paras tapa vaikuttaa kuljetusten päästöihin lyhyellä tähtäimellä.

Pitkän aikavälin tavoitteenamme on jatkuvasti vähentää ympäristökuormaa myös digitalisoimalla prosesseja, valjastamalla yrityksen oma data laajemmin hyötykäyttöön sekä tuottamaan sen pohjalta vastuullisempia toimintamalleja, palveluja ja liiketoimintaa.

Katso täältä, saatiinko rekka liikkeelle!