Hyväntekeväisyyspyöräily Pariisiin | Olli Intonen | 31.5.2019

Lounas Kasnäsissa

Ajatus blogin kirjoittamisesta Kaukokiidon Päivin öin- ja Team Rynkeby – God Morgon Turku -sivustoille heräsi aikaisemmin syksyn ja talven spinningtreeneissä. Teemme yhdessä hyvää ja keräämme varoja syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä auttamiseksi Aamu Säätiön ja Sylva Ry:n kautta, ja haluan blogin avulla jakaa omia tuntemuksiani ja ajatuksiani matkan etenemisestä.

Jos joku olisi ehdottanut minulle vuosi sitten, että Olli lähdetäänkö helatorstaina lounaalle Kasnäsiin Turusta polkupyörällä, olisin varmaan ihmetellyt, että miksi sinne pitäisi mennä pyörällä, kun autollakin pääsisi ja paljon nopeammin. Mutta kun kyseessä on Team Rynkeby – God Morgon Turun retki, niin pitäähän tuohon haasteeseen tarttua.

Meitä oli mukana yhteensä noin 30 pyöräilijää – myös muutama viime vuosien Rynkeby-veteraani oli mukana. Matkalle lähtö tapahtui Turusta Forum Marinumin pihalta klo 8. Ensimmäinen huoltopiste oli 25 km:n päässä Kemiöntien tienhaarassa Paimiossa ja toinen Kemiön keskustassa, jolloin matkaa oli taivallettu 65 kilometriä. Mukana matkassa meillä oli kaksi huollon pakettiautoa. Välipalat maistuivat ja huolto toimi viimeisen päälle! Kiitos Saila, Tapani ja Toni!

Kokonaismatkaa reitistä tuli siirtymineen 226 km, kaloreita jäi matkalle 5600 ja ajon aikainen keskinopeus oli 24,9 km tunnissa. Aamulla lähtö kotoa tapahtui klo 7.03 ja takaisin oltiin illalla klo 19.20 – kohtalaisen pitkä mutta hieno päivä taas. Sauna ja uinti Liittoisten järvessä tuntui ihanalta päivän päätteeksi.  Kiitos kaikille mukana olleille hyvästä seurasta!

Turun Föri ja Funi matkustavat Pariisiin

Kaupunkilautta Föri on jo käsite Turun matkailussa, ja onhan se verraton väline siirtyä Aurajoen toiselt puolelt täl puol jokkee. Täl puol jokkee tarkoittaa Turussa kaupunginosaa, jossa sijaitsevat esimerkiksi Turun Tuomikirkko, TYKS ja Vanha Suurtori. Vanha Turun kaupungin keskusta sijaitsi siis aikaisemmin Vanhan Suurtorin ympäristössä. Nykyinen keskusta ja Kauppatori sijaitsevat siis tois puol jokkee, tämä siis tiedoksi ei-turkulaisille. Kaupunkilautta Föri aloitti liikennöinnin Aurajoessa vuonna 1904.

Team Rynkeby – God Morgon Turku -joukkue Förin kyydissä.

Tänä keväänä Turku on saanut uuden matkailunähtävyyden, kun Turun Kakolanmäen rinteeseen valmistui Suomen ensimmäinen vinohissi, Funikulaari. Avajaisia vietettiin perjantaina 24.5. Vinohissin kyytiin mahtuu kerralla 30 matkustajaa, ja se kulkee 130 metrin matkan, jossa korkeuseroa on 30 metriä, noin minuutissa. Funikulaari kulkee Linnakadun ja Graniittilinnakadun välillä ja löytyy osoitteesta Linnakatu 55 b.

Se, mitä tekemistä nimillä Föri ja Funi on Team Rynkeby – God Morgon Turun kanssa,  liittyy meidän vuoden 2019 joukkueemme ajoryhmiin. Olemme jakaneet joukkueemme 42 pyöräilijää kahteen ryhmään, joista Elinan joukkue kantaa nimeä Föri ja allekirjoittaneen ryhmä nimeä Funi. Molemmat ryhmät pystyvät toimimaan hyvinkin erilaisissa tuuliolosuhteissa eivätkä maaston korkeuserotkaan tuota ongelmia, oli siten kyseessä ylä- tai alamäki. Onhan se hienoa viedä Föri ja Funi Pariisiin lauantaiksi 6.7.2019!