Hyväntekeväisyyspyöräily Pariisiin | Olli Intonen | 21.5.2019

Pyöräilevät lääkärit mukana matkallamme Pariisiin

Olli Intonen kertoo Päiväkotijuoksusta Liedon Kukonharjan päiväkodin lapsille.

Ajatus blogin kirjoittamisesta Kaukokiidon Päivin öin- ja Team Rynkeby – God Morgon Turku -sivustoille heräsi aikaisemmin syksyn ja talven spinningtreeneissä. Teemme yhdessä hyvää ja keräämme varoja syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä auttamiseksi Aamu Säätiön ja Sylva Ry:n kautta, ja haluan blogin avulla jakaa omia tuntemuksiani ja ajatuksiani matkan etenemisestä.

Edellisessä tekstissä kerroin  treenaamisesta ennen matkalle lähtöä ja urheilijan ruokahuollosta ennen treenejä, treenien aikana ja harjoittelun jälkeen. Tässä toisessa osassa kerron siitä, miten joukkueemme lääkärit Taina Kotijärvi, Ella Virkki ja Martti Matintalo ovat varautuneet erilaisiin tilanteisiin matkan varrella.

Ella Virkin mukaan joukkueella on mukana riittävästi haavatuotteita, sidoksia ja puhdistusaineita mahdollisten kaatumien ja hiertymien ehkäisemiseksi. Huolto-autossa on mukana myös ensiapuvälineet, yleisimpiä antibiootteja sekä allergia- ja närästyslääkkeitä. Jokaisella pyöräilijällä on tietysti mukana omat henkilökohtaiset lääkkeensä ja hoitovoiteensa, jotta pitkistä matkataipaleista selvitään kunnialla.

Oman kehon kuunteleminen on tässä vaiheessa kevättä Ellan mielestä todella tärkeää, ja viime kädessä jokainen vastaa kuitenkin omasta tekemisestään. Tärkeää on nyt kuunnella oman kehon vointia ja yrittää välttää mahdollisia rasitusvammoja, jotta se tärkein eli matka Pariisiin ei vaarantuisi.

– Malttia harjoitteluun nyt tässä vaiheessa, kannattaa keskittyä nyt vaan siihen omaan tekemiseen, Ella huomauttaa.

Martti Matintalolla on vahva tausta kestävyysurheilun harjoittamisesta. Matin puoleen voi ryhmämme jäsen kääntyä, jos jokin asia mietityttää tai jos haluaa neuvoja, miten suoriutua hyvin pitkistä pyöräilypäivistä.

Onko olemassa muuta kuin pyöräilyä

Nyt kun katson eteenpäin seuraavan neljän viikon treeniohjelmaani, se näyttää tältä:

Tiistai Torstai Lauantai Sunnuntai Yhteensä Viikko
55 km + oma siirtymä 40 km 53 km + oma siirtymä 40 km Vapaa ehkä Giro Espoo
111 km
299 km 20
55 km + oma siirtymä 40 km 53 km + oma siirtymä 40 km Oma treeni
75 km
Vapaa 263 km 21
55 km + oma siirtymä 40 km Turku – Kasnäs
206 km
Vapaa Oma treeni
75 km
376 km 22
55 km + oma siirtymä 40 km Vapaa Oma treeni
45 km
Pirkan pyöräily
200 km
340 km 23
Yhteensä 1278 km
42,60 km/päivä

Melko tiiviiltä näyttää tuo oma kalenterini. Tiedän toki myös sen, että ryhmässämme on monia, joka polkevat samassa ajanjaksossa tuplamäärät omiin suorituksiini verrattuna. Toisaalta Pariisin matkalla meillä on kahdeksan pyöräilypäivää ja matkaa Turusta Pariisiin 1350 km, eli 168 km päivässä.  Jatketaan siis samaan malliin, niin hyvä tästä tulee!

Katso Antti Kontulan video tiistain lenkiltä 14.5.

 

Tiistain 14.5.2019 lenkki lukuina

Päivän matka 97,20 km

Kokonaisaika 3 t 59 min

Keskisyke 126

Maksimisyke 169

Kalorit 2384

Keskinopeus 24,9 km/h

Maksiminopeus 44,7 km/h