Hyväntekeväisyyspyöräily Pariisiin | Olli Intonen | 17.4.2019

Vetotiimin erikoinen

Ajatus blogin kirjoittamisesta Kaukokiidon Päivin öin- ja Team Rynkeby God Morgon Turku -sivustoille heräsi aikaisemmin syksyn ja talven spinningtreeneissä. Teemme yhdessä hyvää ja keräämme varoja syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä auttamiseksi Aamu Säätiön ja Sylva Ry:n kautta, ja haluan blogin avulla jakaa omia tuntemuksiani ja ajatuksiani matkan etenemisestä.

Tällä kertaa tarjolla oli vähän vauhdikkaampaa pyöräilyä, kun kalenterissa oli ensimmäinen vetotiimin erikoinen. Halusin tietenkin lähteä tähän mukaan kokeilemaan, miltä reippaampi vauhti oikein tuntuu. No tuntuihan se, ei tosin niin hyvältä ollenkaan. Kaiken ei kuitenkaan tarvitse tuntua hyvältä ja lämpöiseltä, vaan välillä pitää vain rohkeasti astua mukavuusalueen ulkopuolelle, jos haluaa kehittyä.

Niinhän se on muussakin elämässä: jos aina mennään sieltä, missä aita on matalin, tai tehdään asioita niin, kuin ennenkin on tehty, mikään ei muutu eikä kehity. Itse uskon edelleen vahvasti siihen, että pitää olla rohkea ja haastaa itsensä. Silloin tavallinen suoritus tuntuu tavattoman helpolta. Itsensä haastaminen voi myös kehittää meitä kestämään niitä vastoinkäymisiä, joita me kaikki joskus kohtaamme.

Vetotiimin rooli Rynkeby-pyöräilyssä

Vetotiimin tehtävä pyöräilyssämme Turusta Pariisiin on toimia tuulenhalkojana ja vetojuhtana muulle ryhmälle. Tarkoituksena meillä on muodostaa kaksi kuuden hengen vetotiimiä, kokonaisvahvuus ryhmässämme on kaikkiaan 42 pyöräilijää.

Vetotiimin tehtävänä on noudattaa sitä matkavauhtia, mitä navigointitiimimme on kullekin matkapäivälle asettanut. Matkan aikana rasitus kasaantuu peräkkäisille päiville, ja silloin on tietysti hyvä, että kaikkien tapahtumaan osallistuvien ei tarvitse ottaa tuota vetotiimin roolia. Tehtävään valitaan ne, joiden kestävyys – ja pyöräilykunto – kestää matkan aikana tulevan rasituksen.

Vetotiimin erikoinen lukuina

Matkaa meille kertyi 54,42 km ja aikaa siihen kului 1 tunti ja 50 minuuttia keskinopeuden ollessa 29,4 km/h:ssa. Eli ihan suhteellisen reipasta vauhtia näin kevään ensimmäiseksi vauhtilenkiksi. Uskon omalta osaltani, että seuraava erikoinen taittuu minulta jo paremmin.

Katso myös Antti Kontulan kuvaama video harjoituksista.

Kiitos mukana olijat hyvästä tuesta! Kyllä joukkueessa ja hyvässä tiimissä pyöräily on todella mukavaa!

Päivän matka lukuina

Päivän matka yhteensä 69 km
Kesto 2 t 32 min
Kalorit 2105
Maksiminopeus 44,8 km/h